Var kreativ med LED

En stjärnhimmel av led-lampor

29 maj, 2015 • Inredning • Visningar: 1686

Belysning i hemmet är så mycket mer än lampor i taket och enstaka golvlampor, även om dessa i sig kan vara otroligt vackra inredningsdetaljer. Ibland tjänar rummet på ha belysning som inte kommer ifrån en iögonfallande ljuskälla, det blir ljuset i sig som är inredningsdetaljen. Att gå loss och vara kreativ med LED-lampor och ljusslingor kan verkligen skapa den där extra dimensionen i rummet. Just LED-lamporna har fler fördelar, förutom att de är mycket användbara så är de energisnålare än vanliga glödlampor. Man kan också välja vilken typ av ljus man vill ha där skalan går från det varmvita till det kallvita ljuset. I hemmet passar oftast det varmvita ljuset bäst, det ger en mer mjukare, ombonad och varm känsla. Att installera dem med en dimmer är också en bra idé så att man enkelt och steglöst kan justera ljusstyrkan och få precis den känsla man vill ha för varje tillfälle.

Ibland passar det att fälla in lamporna i tak, väggar eller golv. Det ger ett stilrent intryck att armaturen är lite dold och bara ljuset skapar känslan och upplevelsen. Att göra stora hål i inredningen är inte alltid möjligt och då är lösningen istället att fästa lampan med en distansring eller hållare för utanpåliggande montering. Då fästs distansringen med vanlig skruv i underlaget och så snäpps sedan lampan enkelt fast. Ett enkelt sätt är att köpa färdiga monteringspaket där man får med alla delar man behöver såväl lampor, fästen, transformator och sladdar. Bara att skruva fast och snäppa ihop.

Inred med  LED-lampor

Den absolut vanligaste placeringen av lamporna är förstås i taket och under köksskåpen men de passar på otroligt många andra ställen i ditt hem. Viktigt är dock att tänka på att om du ska montera lampor i badrum eller utomhus behöver en annan säkerhetsklass och behörighet. Det är enkelt att leka med ljus och skapa stora effekter genom att placera lamporna vid golvlister, i golvet och i trappor. I trappan kan man ha lampan både vid väggen eller på själva trappsteget, lite beroende på hur trappen är byggd och vad man vill ha för effekt. Kanske kan man också ha belysningen styrd av en tryck- eller rörelsesensor som på denna film?

Foto överst på sidan: Scattered Light at Northern Spark, Fotograf Tony Webster

Ledsen, kommentarer är stängda.

rolex replica uk replica watches sale rolex replica uk rolex replica rolex replica sale