Inredningstips för din balkong

Balkongmöbler för liten balkong

4 juni, 2015 • Inredning • Visningar: 5335

Våren är här och sommaren är på intågande, denna tid på året när vi vill spendera allt mer tid utomhus. För en stadsbo kan det kännas långt till parkerna och saknaden efter den egna trädgården kan bli stor. För den som trots allt har en balkong, liten eller stor, kan skapa sin egen oas där. En skön plats för förmiddagskaffet, ett glas vin i kvällssolen eller en plats för att odla både blommor och ätbart.

Innan du inreder din balkong fundera över hur du vill och kommer att använda den. Är du ute efter en plats att sitta och njuta, umgås och äta mat eller kommer det att vara din odlingsoas? Möblera och inred utifrån dessa tankar så kommer du att få den balkong du vill ha och drömmer om. Vill du få mycket plats att odla, strunta i bordet som tar så mycket extra plats. Vill du ha en plats att äta, fika och umgås med familjen, ja då blir bordet genast viktigt. Ja du fattar. En balkong är oftast inte så stor så använd fantasin, bygg på höjden och se till att få plats med det viktigaste.

Några tips för din balkonginredning

  • Är balkongen inte så stor? Möblera med fällbara möbler som till exempel ett klaffbord och stolar som går att fälla ihop. Det kanske till och med går att hänga upp stolarna som inte används på väggen då de inte används så att de tar minimalt med plats.
  • Det finns också många praktiska bord som går att hänga på balkongräcket. En del av dessa går dessutom att fälla ned då de inte används. Smarta bord som tar minimalt med plats.
  • Vill du ha mycket plats att odla – bygg på höjden. Alla krukor behöver inte stå på golvet eller hängas på balkongräcket. Använd amplar, hyllplan, väggpaneler och spaljeer för att låta så mycket växter och grönt som möjligt få plats.
  • Vill du vara lite mer privat? Skärma gärna av din balkong med en spalje eller vindskydd av exempelvis markisväv eller segelduk. Det skapar både mer avskildhet och håller borta vinden så att du får njuta v din balkong i lä.
  • Växthus på balkongen. Vill du komma igång tidigt med din odling? Bygg eller köp ett miniväxthus, en litet och smalt drivhus får kanske plats på din balkong. Använd gamla fönster för att skapa en varm och skön miljö redan tidigt på våren. Se bara till att kunna öppna upp och vädra då sommaren sätter fart och temperaturen på balkongen stiger.
  • Allt måste inte få plats på balkongen hela tiden. Du behöver säkert inte fyra stolar hela tiden, då gästerna blir fler så ta med stolar och pallar inifrån lägenheten.
  • Låt balkonginredningen ha en dubbel funktion. Tänk på att en sittmöbel också kan vara en förvaringsmöbel, en pall eller stol kan vara ett tillfälligt bord och tvärtom.

Övre bilden IKEA via Pinterest.

Turkos och blå balkongmöbler

Ljuvligt turkosblå utemöbler för den lilla stadsbalkongen. Bild via Pinteret

balkong-odla-ikea

IKEA vet vad en balkong behöver. Både vad gäller utemöbler men också krukor och annat för plantering. Extra fiffig är panelen med träribbor som gör det enkelt att förvandla en vägg, låte den blomma eller hänga upp hyllor och förvaring. Bild via Pinterest.

Takterass

En stor och generös takterass som badar i sol och bjuder både på härligt sommarhäng och vidunderlig utsikt. Bild via Pinterest.

Ledsen, kommentarer är stängda.

rolex replica uk replica watches sale rolex replica uk rolex replica rolex replica sale