Gör uteplatsen mysig och personlig

Skapa rum ute med hjälp av textil

1 juni, 2015 • Inredning • Visningar: 1292

Vi behöver inte vara så låsta vid tanken på vad som är ute och vad som är inne, dvs det man har inne passar ofta precis lika bra utomhus. På samma sätt som vi gärna adderar textil inomhus för att det ska bli mer personligt och hemtrevligt blir även uteplatsen mer ombonad med textil som dukar, löpare, kuddar och plädar. Låt textilierna du redan har flytta med ut och kanske komplettera med det du saknar. Glöm inte att det oftast går att hitta nya användningsområden på det som reda finns i skåp och lådor hemma, textilier fungerar ofta på flera sätt med lite fantasi. Låt kökshandduken bli en liten duk, tabletter under glas och tallrikar då du dukar, lägg den på brickan eller i brödkorgen. En kökshandduk är bland det mest användbara vi har och det är lätt att samla på sig många olika färger och mönster att variera med.

Kuddar kan vi inte få för många av varken inomhus eller utomhus. Låt det finnas några lösa kuddar som är enkla att bära med sig till precis den sittplats man väljer för stunden. Kanske för att sitta mjukare och skönare på trappan med den första koppen kaffe i morgonsolen. Några snygga kuddar omvandlar enkelt bänken i trä till en skön soffa. Plädar är också en favorit i trädgården och på balkongen, de ger ett ombonat intryck och är mycket sköna att svepa in sig då vår svenska sommarkväll blir kyligare. Glöm inte heller bordet som också trevligare och mer inbjudande med en duk. Låt den vara stor eller liten och fäst den gärna med snygga tyngder så att den inte blåser bort eller ställer till oreda på bordet.

Tycker man om att sy själv så är det en lätt match att fixa i ordning snygga textilier till uteplatsen. Fynda billig metervara för att sy kuddar och dukar och glöm inte bort loppisar och auktioner där det finns massor av fynd att göra. En del av loppisfynden går att använda direkt och annat av det som går att hitta där kan enkelt sys om till nya passande kreationer. Något som är roligt att se är att vi ofta är mer vågade färgmässigt utomhus. Det är något med utomhusmiljön som gör att vi tycker att det är härligt att gå lös på färgstarka tyger och djärva färgkombinationer. Det är bara att köra på och mixa och matcha för att sedan njuta av den ljuvliga svenska sommaren.

Ledsen, kommentarer är stängda.

rolex replica uk replica watches sale rolex replica uk rolex replica rolex replica sale