Duka för champagne och fest

Duka för fest med champagne

1 juni, 2015 • Inredning • Visningar: 1874

Det finns en dryck som vi mer än någon annan förknippar med fest. Champagne är den festligaste drycken av alla. Det är något speciellt som uppmärksammas och firas då vi korkar upp en flaska av dessa gyllene bubblor. Låt det vara fest rakt igenom, ta fram de bästa glasen, duka fram på den vackra linneduken och avsluta med blommor smakfullt arrangerade. En dukning kan vara vacker och lyxigt festlig även med små medel. Genom att använda det du har med fantasi och kreativitet så kan fortfarande den största delen av festbudgeten läggas på mat och dryck. Ett vackert dukat bord ger den bästa inramningen till festen. Gästerna trivs och maten och drycken smakar absolut bättre om de serveras och presenteras på ett vackert sätt. Här är några enkla tips för ett lyckat festbord:

Välj ett tema utifrån vad som serveras, vilken årstid det är och vad som firas. Håll ihop meny, dukning och dekorationer till en passande helhet. En vinterfest kan vara vit och krispig med en välmanglad linneduk och servetter. En studentskiva eller annan vårfest kan lyfta fram den skira naturen i dukningen med en grön duk och servetter som bryter av bryter av i någon pastell. En naturfärgad linneduk passar för samtliga fester och årstider och kan enkelt matchas med servetter och porslin som finns i skåp och hyllor. Behöver du mycket av något så går det ofta bra att låna ihop av familj och vänner.

Servetter och handdukar är användbara på många sätt och en tygservett är så mycket festligare och trevligare för gästen. Satsa på servetter i linne eller låt en snygg kökshandduk vara en generös dito. En servett eller handduk i linne kan spela flera roller på festbordet. Ha en linnehandduk till hands då du öppnar champagneflaskan. Svep eller knyt sedan en linnehandduk runt champagneflaskan vid serveringen, det ser extra proffsigt och snyggt ut.

Glöm inte blommor och dekorationer. Ta vad som finns hemma för att ställa ut blomsterarrangemang. Tomma ölflaskor med snygg design blir fina vaser, ta bort etiketterna och ställ ett par stycken ihop som en grupp på bordet. Glas och mindre glasburkar passar också utmärkt att sätta blommor och blad i. Blommorna behöver absolut inte vara dyra snittblommor utan använd det som finns i naturen för tillfället. Vitsippor och syrener till vår och försommar, rönnbär till hösten och vintergrönt till vinterfesten. Krukväxter är också tacksamma att klippa blad och rankor ifrån för att ge bordet det lilla extra.

Låt champagnen och det som serveras till vara huvudingrediensen och låt bordet komplettera till en festlig helhet. Låt festen börja!

Ledsen, kommentarer är stängda.

rolex replica uk replica watches sale rolex replica uk rolex replica rolex replica sale